Regenwaterrecuperatie

Bespaar op de waterfactuur met duurzame oplossingen

Regenwater is een essentieel onderdeel geworden van duurzaam waterbeheer. Niet alleen wordt regenwaterhergebruik sterk aangemoedigd in Vlaanderen, het is gewoon niet meer weg te denken in onze samenleving. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken voor diverse niet-drinkwaterdoeleinden zoals tuinbesproeiing, toiletspoeling, wassen van kledij, schoonmaak, … kunnen we kostbaar leidingwater besparen.

Waarom investeren in regenwaterrecuperatie?

  • Milieuvriendelijk
    Het gebruik van regenwater vermindert de druk op ons drinkwatersysteem.
  • Budgetvriendelijk
    Door te investeren in een regenwaterrecuperatiesysteem kan er aanzienlijk bespaard worden op de leidingwaterfactuur.
  • Strenge regelgeving
    De vergunningverlenende overheid wordt ook steeds strenger in het opleggen van voorwaarden voor het hergebruik van regenwater.

Hoe werkt een regenwaterrecuperatiesysteem?

Er wordt voorzien in een systeem voor het opvangen en opslaan van het regenwater gevolgd door een pomp- en filtersysteem om het water geschikt te maken voor hergebruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wilt u meer weten over regenwaterrecuperatie en hoe u dit thuis kunt toepassen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@olivierdewilde.be of via ons contactformulier. Ons team zoekt graag de geschikte oplossing voor uw noden.

Bespaar op de waterfactuur met duurzame oplossingen en draag bij aan een meer duurzame toekomst door samen te werken met Olivier De Wilde Technics.

Inspiratie?

STG