Airconditioning

Aangenaam binnenklimaat? In een tijd waarin ons klimaat steeds warmer wordt, overwegen steeds meer mensen om airconditioning te plaatsen in de woning. U kunt ook bij Olivier De Wilde Technics terecht om uw binnenklimaat comfortabel te maken ongeacht de buitentemperatuur.

Wat is een airco-toestel?

Een aircotoestel is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt om de temperatuur en luchtvochtigheid van een binnenruimte te regelen waardoor een aangenamer binnenklimaat ontstaat. Een typische airco bestaat uit een buitenunit die warmte afvoert en een binnenunit die koele lucht de ruimte in blaast. Het proces begint met het afvoeren van warme lucht uit de binnenruimte door middel van een koelvloeistof die door een gesloten systeem van leidingen stroomt. Deze koelvloeistof absorbeert warmte uit de lucht en transporteert deze naar de buitenunit waar de warmte wordt afgegeven aan de buitenlucht. Tegelijkertijd koelt een ventilator in de binnenunit warmte lucht uit de ruimte af, waardoor koude lucht ontstaat die de ruimte in wordt geblazen. Moderne airconditioningstoestellen kunnen zowel koelen als verwarmen en komen in verschillende configuraties. Er kan gekozen worden voor een monosplit-airco. In dit geval wordt één binnenunit gecombineerd met één buitenunit. Daarnaast kan er gekozen worden voor een multisplit-airco. In dit geval worden meerdere binnenunits gecombineerd met één buitenunit. Samen met u bekijken wij welke mogelijkheden optimaal zijn voor uw situatie! Elke ruimte is uniek dus een op maat gemaakte oplossing is noodzakelijk om te voldoen aan uw specifieke behoeften en budget.

Interesse? Vraag dan een offerte aan!

Wilt u genieten van een comfortabel binnenklimaat ongeacht de buitentemperatuur? Neem van vandaag nog contact op met ons voor een offerte op mat. Stuur een e-mail naar info@olivierdewilde.be en ons team zorgt voor een oplossing op maat. U kan ook steeds ons contactformulier invullen.

Investeer in uw comfort met een professionele airco-installatie door het team van Olivier De Wilde Technics!