Onderhoud cv-ketel

In Vlaanderen gelden specifieke voorschriften met betrekking tot het onderhoud van verwarmingsinstallaties. Bent u op zoek naar een bekwame technicus voor het onderhoud van uw cv-ketel op gas of mazout? Zoek niet verder! Denk eraan uw verplichte tijdig uit te voeren onderhoud (gas 2-jaarlijks en mazout jaarlijks). Naast de wettelijke verplichting biedt regelmatig onderhoud ook andere voordelen. Onze erkende technicus beschikt over een erkenning om beide onderhouden correct en professioneel uit te voeren!

Interesse?

Afspraak nodig? Stuur bij voorkeur een e-mail naar administratie@olivierdewilde.be en wij nemen contact op met u om een afspraak in te plannen. U kan ook altijd bellen naar 0498 61 05 51 of ons contactformulier invullen.

Wilt u herinnert worden aan uw wettelijk verplichte onderhoud? Laat het ons weten via e-mail naar administratie@olivierdewilde.be en wij zorgen ervoor dat u tijdig een afspraak krijgt voor het onderhoud.

Waarom is het onderhouden van uw installatie door een erkend technicus zoals Olivier De Wilde Technics zo cruciaal?

Veiligheid
Een goed onderhouden verwarmingsinstallatie vermindert het risico op ongelukken (bijvoorbeeld CO-vergiftiging, gaslekkages, brand, …). Tijdens het onderhoud worden potentiële veiligheidsproblemen geïdentificeerd en verholpen. Hierdoor wordt de veiligheid van de gebruikers gewaarborgd.

Efficiëntie
Een regelmatig onderhouden installatie werkt efficiënter en verbruikt minder energie. Dit resulteert uiteindelijk in lagere energiekosten en een verminderde impact van de installatie op de omgeving. Tijdens het onderhoud worden verschillende componenten van de installatie gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd of vervangen. Dit alles draagt bij tot een optimale werking.

Comfort
Een goed onderhouden installatie zorgt voor een comfortabel binnenklimaat met gelijkmatige en betrouwbare warmtespreiding. Eventuele problemen zoals onregelmatige verwarming of geluidshinder kunnen mogelijks verholpen worden bij correct onderhoud. Hierdoor blijft het comfortniveau gewaarborgd.

Levensduur
Regelmatig onderhoud kan de levensduur van een installatie verlengen door tijdig vervangen van versleten onderdelen en het opsporen en verhelpen van potentiële problemen. Hiermee worden op lange termijn kosten bespaard.

Wettelijke verplichtingen in Vlaanderen

  • Verplicht onderhoud voor zowel residentiële als commerciële gebouwen
  • Frequentie afhankelijk van type verwarmingsinstallatie en soort brandstof
    • gas: tweejaarlijkse verplichting
    • stookolie: jaarlijkse verplichting
  • Onderhoud uit te voeren door erkende technicus die beschikt over de nodige opleiding, kennis en certificering om het onderhoud professioneel uit te voeren.
  • VEKA-melding

VEKA-melding

Ondertussen geldt er een verplichting om elk onderhoud te melden aan het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Deze melding bevat informatie over het uitgevoerde onderhoud (datum onderhoud, naam technicus, type verwarming, eventuele problemen, rendement, …). Deze informatie kan gebruikt worden voor controle en handhaving van de wettelijke vereisten.
Wij zorgen ervoor dat deze melding bij VEKA gebeurt en bezorgen u een digitaal bewijs van het uitgevoerde onderhoud.

Inspiratie?

Vaillant